Sobre nosaltres?

2b_IMG_3817 Clair's House House windows overlooking all on the wall P1020331

CLAIRE Anastas: "Som presoners, Enterrat viu en una tomba "

Sóc Clara Anastas, una mare de dos nens, dues nenes i dos nens. Vivim en aquest edifici, envoltada en tres costats per una paret de nou metres, amb catorze persones, entre elles nou fills i la meva sogra, que està malalt i té reumatisme. Només una banda està obert, gairebé sense sol que entra a través d'ell. Mentre estava assegut a la cuina veig tres parets. L'exèrcit construirà un quart, en el medi de la seva campament. As we live nearby Rachel’s Tomb, nostra casa està subjecta a mesures militars severes. Les nostres botigues - dos accessoris per a la llar i un altre dos pels mecànics de cotxe - es troben per sota en l'edifici. Ells estan tancades, no hi ha negoci. Davant de casa que solia ser el carrer principal a Betlem. Era la zona més rica de Betlem aquí, però ara és un petit lloc de por. Estem sense veïns; acabem de viure amb dues famílies en la nostra pròpia. Estem empresonats; we are buried alive in a tomb.

Durant els anys de la segona Intifada, que ja experimentem molta pressió. En 2002, hi havia una gran quantitat de trets. Vivíem en un foc creuat. Hi ha altes posicions al voltant de casa, i els soldats ocupats. People were shooting at them from different directions.

Els meus fills estaven paralitzats de por i ni tan sols podien utilitzar les seves mans. Durant alguns dels trets de les bales van entrar a casa. No sabíem on amagar-; no sabíem a on anar. La situació va durar un any. Cada nit els meus fills estaven esperant quan el tiroteig s'iniciaria. Van cridar, "Ara és el temps per al tret, no vull dormir en els nostres llits. "Vam haver de dormir a terra, prop de la porta. Els sis de nosaltres vam dormir allà, en sacs de dormir, un al costat de l'altre. Our oldest girl slept on a chair.

* * * * * * *

Since five years we don’t have any work. Les nostres vides negocis han deixat de. Els dos últims anys no podem suportar. Fa dos anys li van tallar l'electricitat durant quatre mesos perquè no podíem pagar la factura. Hem ampliat els cables del meu germà en les lleis de la casa per tenir electricitat almenys per a les coses importants com la nevera i altres serveis públics principals de la casa. En 2002 el meu marit es va tallar la mà. Estava tan nerviós per la situació. En el moment en que va començar a prendre deutes. En comptes d'arreglar el cotxe que es va tallar la mà. La seva mà és ara sempre dolorosa; la meitat d'ella està paralitzada. Les esglésies van donar una mica d'ajuda, like our children as schools which reduced the fees.

Un dels nostres fills, 13 anys d'edat, té dues gèrmens a les cames a causa que els treballadors estaven excavant canonades per a aigües residuals, mentre que aclarir el terreny per a la construcció del Mur. Les seves cames són sensibles a la pols i la sorra. El vaig enviar a cinc metges. Inicialment no sabien el que era. Semblava un nou tipus d'infecció. Malgrat els antibiòtics, ell no es va posar bé durant el 1.5 mes estaven cavant allà. Li vaig preguntar a una organització internacional que es trobava en una visita per portar aigua des del Mar Mort. Això va ajudar, fins ara les infeccions no han tornat. Now he can wear his shoes normally.

No és saludable aquí. Tenim fins a una zona de jocs, però que vol jugar amb una paret de nou metres d'alt al voltant de? Altres pares poden enviar els seus fills en un viatge amb autobús, però per a nosaltres, per enviar 7-8 els nens és massa car, com hem Donat voler afavorir a alguns dels nostres fills per sobre de l'altra. Així que jo segueixo als meus fills a la mateixa zona, just dins del districte de Betlem. Això és terrible. Han de gaudir de l'estiu, les vacances, com en qualsevol vida normal, que han de nedar. Now they just go around and visit our families.

Estem esperant per les nostres botigues per obrir, però ara no tinc cap esperança. Els clients tenen por de visitar aquesta zona militar. Fins i tot la nostra família té por de fer-nos una visita. Els meus fills es veuen privats de tenir amics que vénen al llarg de, d'altres nens que juguen amb ells. Tot el temps hi ha els anomenats punts de control d'emergència establerts per l'exèrcit. Jo mateix, fa quatre dies, era incapaç d'entrar a casa meva. Van tancar la zona per a una festa jueva; els Jueus religiosos van venir a resar davant la tomba Rachelas. Vaig anar a portar al meu marit amb el cotxe, els meus fills es van quedar a la casa. Ningú ens va dir que estaven tancant la zona. Quan vaig tornar amb el meu marit una gran àrea al voltant de la casa estava tancada. Vaig tractar d'anar a la porta en la seu de militars properes. Vaig parlar amb els soldats allà, esperat durant dues hores a diferents barreres militars. Un oficial d'alt rang va sortir d'un jeep i ens va dir que s'anés. aWhy ets aquí?ae preguntar. Li vaig dir, aquesta és la meva casa. L'hi vaig mostrar a ell. Li vaig dir que havia d'entrar a dormir aquí. Jo li vaig dir que no tenia nens petits; que estaven esperant per a mi. Ell em va dir que podia tenir cura de si mateixos. Va ser increïble. Li vaig dir, "On m'he d'anar, He de dormir a casa meva!ae dir, AGire voltant,"En hebreu. Ell li va dir al soldat a la porta, "No deixis que es queden aquí, que han de desaparèixer. "El soldat a la porta va quedar com congelat i no va fer res, as if he did not want to follow this inhuman order.

Estàvem pensant en anar a la plaça de la Nativitat, a l'església, preguntar a dormir allà. Després de tot, era mitjanit, tots dormien. Llavors vaig trucar al meu germà, qui em va dir que vingués ràpidament i dormir a casa. Quan vaig trucar als meus fills, el meu fill menor li va preguntar a dormir al meu llit, juntament amb la seva germana gran, per tal de sentir-se més còmode. El meu cunyat li va preguntar matí següent, els líders militars a deixar-nos entrar. Arribem tard per l'església i jo volíem pregar. Encara hi havia un tancament. El meu cunyat els va demanar misericòrdia, i que ens permeti entrar i sortir. Un parent havia mort i que es necessita per assistir a l'enterrament. Finally we were allowed to enter our house.

El principal problema és que els meus fills van patir molt. Sovint estan plorant. Ells Donat senten que no tenen cap futur. El Mur es va construir en un sol dia. Al matí tenien una vista normal, a la tarda van tenir la paret davant. Es van asseure al costat de la finestra i va començar a plorar mentre mira a la paret. Com va poder aparèixer tan sobtadament paret? Amb el temps s'han convertit en més nerviós. Ells diuen que se senten físicament ser asfixiat. Senten la pressió sobre el seu pit. Vénen a mi i em diuen que no poden suportar més. When they watch TV they see children freely playing; vine a Walt Disney, veuen que els nens són feliços. Em demanen que enviar-los a camps de joc com un bonic parc. Jo els dic que ho intento però no puc donar-los cap promesa. Tots els meus fills pensen que la seva vida serà pitjor en el futur. Són conscients, són intel · ligents. Tenen una alta qualificació a l'escola, però després de veure el Mur de les seves marques van baixar, i jo no puc fer res per ells. They cannot concentrate on their studying with this pressure inside them.

La meva noia de 16 anys d'edat sempre és silenciosa. Ella doesnat volia mirar la paret. Ella tanca els ulls. Ella no pot comprendre. Fins ara ella no diu res al respecte. Els altres nens estan mirant a ell. L'un més jove, de vuit, dit, "Wow, és aquí com una tomba!"Tracte de dir als meus fills que vaig a donar-los suport demanant l'ajuda d'un gran poder, de líders estrangers, que tenen el poder de moure la paret. "No et preocupis,"Jo els dic, "Estic fent el meu millor esforç." Això és el que els fa una mica d'esperança. I don’t know what to do if no one asks about us.

Els amics dels meus fills diuen: No pensi en la paret, tractar de adaptar-s'hi fins que la seva família pot fer alguna cosa. Ells els conviden, perquè no poden visitar els meus fills. La meva filla gran no vol tenir una festa d'aniversari. Va pensar que potser podríem organitzar per a ella més del que podíem pagar. Li pregunto, per què? Va dir, perquè el meu pare no té feina, i jo Donat voler posar-lo sota una càrrega. Els seus amics em van cridar pel seu aniversari, i em van dir que anaven a organitzar tot, que anaven a fer una sorpresa per a ella, i tornaria d'ella a casa. Ells van portar un pastís i regals. Després la meva filla va dir que era l'aniversari més bonic des d'any. But then she started crying because she felt shy at the same time.

* * * * * * *

Llibertat significa per a mi viure en un país lliure de, no en una gàbia amb una quantitat mínima d'espai, sense els requisits de la vida. Tant de bo que jo pogués anar a l'estranger, amb els meus fills i espòs, i la meva sogra. Els meus records de la llibertat estan enterrats en el passat. Déu em manté en. Sempre preguem a Déu per arribar a les persones que ens poden ajudar per treure aquest mur. Això és el que em fa una mica d'alleujament. Jo només vull viure una vida normal. Quan anem amb cotxe al voltant de Betlem, veus llocs agradables; we go maybe once every three or four months to such a place.

Com un nen petit, abans de la primera Intifada, Solia viure una bona vida. Solíem anar a tot arreu pels nostres cotxes, i gairebé cada dia a Jerusalem, perquè vivim molt a prop. Hi ha una gran quantitat de parcs que hi ha. També vam anar a la mediterrània, solíem anar-hi a la nit per nedar, i per tornar a la nit. El Mar Mort és també a prop. Quan penso en el passat, Ho sento pels meus fills, perquè jo no puc oferir coses belles per a ells. Per a això hauria de refugiar-se del país, but it is hard for me and for my family to become a refugee.