Despre noi

2b_IMG_3817 Clair's House House windows overlooking all on the wall P1020331

CLAIRE Anastas: "Suntem închiși, Îngropat de viu într-un mormânt "

Sunt Claire Anastas, o mama a doi copii, două fete și doi băieți. Trăim în această clădire, înconjurat pe trei laturi de un zid de nouă metri, cu paisprezece persoane, inclusiv nouă copii și mama mea în drept, care este bolnav și are reumatism. Numai o parte este deschis, cu abia orice soare care vine prin ea. În timp ce stau în bucătărie văd trei pereți. Armata se va construi un al patrulea, în mijlocul taberei lor. As we live nearby Rachel’s Tomb, casa noastră este supusă unor măsuri militare severe. Magazinele noastre - două pentru accesorii pentru casa si un alt două pentru mecanici auto - se află mai jos în clădirea. Acestea sunt închise, nu există nici o afacere. În fața casei noastre folosit pentru a fi strada principala la Betleem. A fost cea mai bogata zona din Betleem aici, dar acum este un loc înfricoșător mic. Suntem fără vecini; ne-am trăi cu două familii pe cont propriu. Suntem închiși; we are buried alive in a tomb.

Pe parcursul anilor de-a doua Intifada, am experimentat deja multă presiune. În 2002, a existat o mulțime de filmare. Am trăit într-un incendiu cruce. Există poziții înalte în jurul casei noastre, și soldații le-au ocupat. People were shooting at them from different directions.

Copiii mei au fost paralizat de teamă și nici nu ar putea folosi mâinile lor. În timpul unele dintre impuscaturi gloante intrat în casa noastră. Noi nu știam unde să se ascundă; nu am știut unde să meargă. Situația a durat un an. Fiecare noapte copiii mei au fost de așteptare atunci când fotografiere va începe. Ei au strigat, "Acum este momentul pentru fotografiere, nu vrem să dorm în paturile noastre. "A trebuit să doarmă pe podea, lângă ușă. Cei șase noi dormeam acolo, în saci de dormit, lângă altul. Our oldest girl slept on a chair.

* * * * * * *

Since five years we don’t have any work. Viețile noastre de afaceri s-au oprit. În ultimii doi ani nu-l putem suporta. În urmă cu doi ani, au tăiat de energie electrică timp de patru luni, deoarece nu am putut plăti factura. Ne-am extins firele de la fratele meu în casa de legi, astfel încât să aibă energie electrică, cel puțin pentru lucrurile importante, cum ar fi frigider și alte utilități principale de casa. În 2002 Soțul meu tăiat mâna lui. El a fost atât de nervos în legătură cu situația. În momentul în care a început să ia datorii. În loc de stabilire a masinii a tăiat mâna. Mâna lui este acum întotdeauna dureros; jumătate din ea este paralizat. Bisericile au dat un pic de ajutor, like our children as schools which reduced the fees.

Unul dintre copiii noștri, 13 ani, Ai două germeni în picioare pentru că muncitorii au sapat pentru conducte de canalizare în timp ce de compensare terenul pentru construirea Zidului. Picioarele sale sunt sensibile la praf și nisip. L-am trimis la cinci medici. Inițial, ei nu știu ce a fost. Părea un nou tip de infecție. În ciuda antibiotice, el nu a ajuns bine în timpul 1.5 luna s-au săpat acolo. Am întrebat un internațional care a fost într-o vizită pentru a aduce apa de la Marea Moarta. Care a ajutat, până acum infectii nu s-au întors. Now he can wear his shoes normally.

Este nesănătos aici. Avem pe un teren de joc, dar care vrea să se joace cu o nouă metri de mare în jurul valorii de perete? Alți părinți ar putea trimite copiii la o calatorie cu autobuzul, dar pentru noi, pentru a trimite 7-8 copii este prea scump, așa cum ne-am Donat doriți să favorizeze unii dintre copiii noștri deasupra celeilalte. Așa că am ține copiii mei în aceeași zonă, doar în interiorul districtului Betleem. Că este groaznic. Acestea ar trebui să se bucure de vară, sărbătorile, ca în orice viață normală, acestea ar trebui să înoate. Now they just go around and visit our families.

Suntem în așteptare pentru magazinele noastre pentru a deschide, dar nu am acum nici o speranță. Clientii se tem de a vizita această zonă militară. Chiar și familia noastră este frică să ne facă o vizită. Copiii mei sunt privați de a avea prieteni care vine de-a lungul, de la alți copii care se joacă cu ei. Tot timpul sunt așa-numitele puncte de control de urgență stabilite de către armata. M-am, acum patru zile, nu a reușit să intre în casa mea. Au închis zona pentru o sărbătoare evreiască; evreii religioși au venit să se roage la Rachelas Tomb. M-am dus pentru a aduce soțul meu cu masina, copiii mei au rămas în casă. Nimeni nu ne-a spus că acestea au fost de închidere în zona. Când m-am întors cu soțul meu o zonă de mare în jurul casei a fost închisă. Am încercat să merg la poarta la sediul militare din apropiere. Am vorbit cu soldații acolo, a așteptat timp de două ore, la diferite bariere militare. Un ofițer de rang înalt a venit dintr-un jeep și ne-a spus să plece. aWhy ești aici?ae el a cerut. I-am spus, asta e casa mea. I-am arătat-l. I-am spus că am nevoie pentru a intra în a dormi aici. I-am spus că am avut copii mici; că acestea au fost de așteptare pentru mine. El mi-a spus că acestea ar putea avea grijă de ei înșiși. A fost incredibil. I-am spus, "În cazul în care nu am să merg, Am nevoie de a dormi în casa mea!ae El a spus, Aturn în jurul,"În ebraică. El a spus soldatul de la poarta, "Nu-i lasa sa stea aici, acestea ar trebui să plece. "Soldatul de la poarta a stat ca în cazul în înghețat și nu a făcut nimic, as if he did not want to follow this inhuman order.

Ne-am gândit să mergem la Piața Nașterea Domnului, la biserica, pentru a cere să doarmă acolo. La urma urmelor, a fost miezul nopții, toată lumea a adormit. Apoi am sunat pe fratele meu, care mi-a spus să vin repede și somn în casa lui. Când am sunat copiii mei, fiul meu cel mic a cerut să doarmă în patul meu, împreună cu sora lui mai vechi, în așa fel încât să se simtă mai confortabil. Fratele meu în lege a cerut a doua zi dimineata liderii militari să ne lase să intre. Am fost întârziat pentru biserică și am vrut să mă rog. Nu a fost încă o închidere. Fratele meu în lege le-a cerut îndurare, și pentru a ne permite să mergem în și afară. O rudă a murit și am nevoie pentru a participa la înmormântarea. Finally we were allowed to enter our house.

Problema principală este că copiii mei au suferit foarte mult. Ele sunt adesea plâns. Ei Donat simt că au un viitor. Zidul a fost ridicat în doar o zi. În dimineața zilei în care a avut o vedere normală, în seara în care a avut peretele din fața. Ei au stat lângă fereastră și a început să plângă în timp ce caută la Zidul. Cum ar putea să apară atât de brusc acest perete? De-a lungul timpului au devenit mai nervos. Ei spun că se simt fizic fiind sufocat. Ei simt presiune asupra lor de san. Ei vin la mine și spun că ei nu pot suporta mai. When they watch TV they see children freely playing; se vedea Walt Disney, ei văd că copiii sunt fericiți. Mă întreabă pentru a le trimite la locuri de joaca, cum ar fi un parc frumos. Le-am spus că am încerca, dar eu nu le pot da orice promisiune. Toți copiii mei cred că viața lor va deveni mai rău în viitor. Ei sunt conștienți, ele sunt inteligente. Ei au note mari la școală, dar după ce a văzut Zidului mărcile lor a scăzut, și eu nu pot face nimic pentru ei. They cannot concentrate on their studying with this pressure inside them.

Fata mea a 16 ani este întotdeauna tăcut. Ea doesnat doresc să se uite la Zidul. Ea închide ochii. Ea nu se poate înțelege. Pana acum ea nu spune nimic despre asta. Ceilalți copii se uita la ea. Cel mai tânăr, de opt, a declarat, "Wow, este aici ca un mormânt!"Eu încerc să spun copiilor mei că am de gând să le sprijine prin a cere ajutorul unui mare putere, de lideri din străinătate, care au puterea de a muta Zid. "Nu vă faceți griji,"Le-am spus, "Fac tot ce pot." Aceasta este ceea ce le dă un pic de speranță. I don’t know what to do if no one asks about us.

Prietenii copiilor mei spun: Nu te gândi la perete, încearcă să se adapteze la ea până când familia ta poate face ceva despre el. Ei le invita, deoarece ei nu pot vizita copiii mei. Cele mai vechi fiica mea nu a vrut să aibă o petrecere de ziua. Ea a crezut că poate ne-ar organiza pentru ei mai mult decât ne-am putea permite. I-am întreba, de ce? Ea a spus, pentru că tatăl meu nu are de lucru, și am Donat vreau să-l pună sub o povară. Prietenii ei ma sunat de ziua ei de naștere, și au spus că vor organiza totul, că ei ar face o surpriza pentru ea, și o va vizita la domiciliu. Ei au adus un tort și cadouri. După aceea, fiica mea a spus că a fost cel mai frumos ziua de naștere de ani de zile. But then she started crying because she felt shy at the same time.

* * * * * * *

Libertatea înseamnă pentru mine, trăiesc într-o țară liberă, nu într-o cușcă cu o cantitate minimă de spațiu, fără cerințele de trai. Îmi doresc ca am putut merge în străinătate, cu copiii mei și soțul, și mama mea în drept. Amintirile mele de libertate sunt îngropate în trecut. Dumnezeu mă ajută să continui pe. Mereu ne rugăm lui Dumnezeu pentru a ajunge la oameni care ne pot ajuta în scopul de a elimina acest zid. Aceasta este ceea ce îmi dă un pic de ajutor. Vreau doar să trăiesc o viață normală. Când mergem în jurul Betleemului cu mașina, veți vedea locuri frumoase; we go maybe once every three or four months to such a place.

Ca un copil mic, înainte de prima Intifada, Am folosit pentru a trăi o viață frumoasă. Am folosit pentru a merge peste tot cu masinile noastre, și aproape în fiecare zi la Ierusalim, pentru că trăim foarte aproape. Există o mulțime de parcuri acolo. De asemenea, ne-am dus la Marea Mediterană, am folosit pentru a merge acolo în seara să înoate, și să vină înapoi pe timp de noapte. Marea Moarta este, de asemenea, aproape. Când mă gândesc la trecut,, Îmi pare rău pentru copiii mei pentru că eu nu pot oferi lucruri frumoase pentru a le. Pentru a face acest lucru va trebui să adăpost din țară, but it is hard for me and for my family to become a refugee.