O nas

2b_IMG_3817 Clair's House House windows overlooking all on the wall P1020331

CLAIRE Anastas: "Mi smo zaprli, Buried Alive v grob "

Jaz sem Claire Anastas, mati dveh otrok, dve dekleti in dva fanta. Živimo v tej stavbi, obdana na treh straneh, ki jih je devet metrov zidu, s štirinajst oseb, vključno z devetimi otroki in svojo mamo v zakonodaji, ki je bolan in ima revmo. Le na eni strani odprt, s komaj koli sonce, ki prihajajo skozi to. Medtem ko je sedel v kuhinji vidim tri stene. Vojska se bo za izgradnjo četrta, sredi njihovega tabora. As we live nearby Rachel’s Tomb, Naša hiša je predmet hudih vojaških ukrepov. Naše trgovine - dva za domače dodatki in drugi dve za avtomehaniki - se nahaja spodaj v stavbi. So zaprta, ni posel. Pred našo hišo nekoč glavno ulico v Betlehem. To je bila najbogatejša območja Betlehema tukaj, ampak zdaj je majhna strašljivo mesto. Smo brez sosedov; smo samo živi z dvema družin na našem. Mi smo zaprli; we are buried alive in a tomb.

V letih druge intifade, smo že doživeli veliko pritiska. V 2002, je bilo veliko streljanja. Živeli smo v navzkrižnem ognju. Obstaja veliko položajev okrog naše hiše, in jih zasedli vojaki. People were shooting at them from different directions.

Moji otroci so bili paralizirani od strahu in ni mogla niti uporabljati svoje roke. V nekaj streljanja krogle začela našo hišo. Nismo vedeli, kam naj se skrije; nismo vedeli, kam iti. Stanje je trajalo eno leto. Vsako noč moji otroci so čakali, kdaj bo streljanje začeti. So vzkliknili, "Zdaj je čas za fotografiranje, ne želimo, da spijo v posteljah. "Imeli smo spati na tleh, bližini vrat. Šest nas je spal tam, v spalnih vrečah, druga poleg druge. Our oldest girl slept on a chair.

* * * * * * *

Since five years we don’t have any work. Naši poslovni življenja so se ustavili. V zadnjih dveh letih ne moremo nositi. Pred dvema letoma so prekinem elektriko za štiri mesece, ker nismo mogli plačati račun. Smo razširili žice iz mojega brata v zakonih hiši, tako da imajo elektriko vsaj za pomembne stvari, kot so hladilnik in drugih glavnih hišnih služb. V 2002 moj mož odrezal roko. On je bil tako nervozen zaradi razmer. V času, ko je začel, da bi dolgove. Namesto določitve avto porezal roko. Njegova roka je sedaj vedno boleča; polovica od tega je paraliziran. Cerkve dal malo pomoči, like our children as schools which reduced the fees.

Eden od naših otrok, 13 stara leta, Ima dva klic v nogah, ker so delavci kopali na kanalizacijskih ceveh, medtem ko obračun teren za gradnjo zidu. Njegove noge so občutljivi na prah in peska. Poslal sem ga na pet zdravnikov. Sprva niso vedeli, kaj je bilo. Izgledalo je novo vrsto okužbe. Kljub antibiotikov, on ni dobil tudi med 1.5 mesec so bili tam kopali. Mednarodna ki je bil na obisku sem prosil, da bi vodo iz Mrtvega morja. Da je pomagal, Doslej so se okužbe ne pridejo nazaj. Now he can wear his shoes normally.

To je nezdravo tukaj. Imamo določitvi otroško igrišče, ampak kdo želi igrati z devet metrov visok zid okrog? Drugi starši lahko pošljejo svoje otroke na avtobusni izlet, ampak za nas, poslati 7-8 otroci, je predrag, kot smo Donat želite prednost nekaj naših otrocih nad drugo. Zato sem obdržati svoje otroke na istem območju, samo znotraj okrožja Bethlehem. To je grozno. Zagotoviti jim je treba poletje, počitnice, kot pri kateremkoli običajnem življenju, morajo plavati. Now they just go around and visit our families.

Čakamo na naših trgovinah, za odprtje, vendar sem zdaj nimajo upanja. Odjemalci se bojijo, da obiščete to vojaško območje. Tudi naša družina se boji, da nas obiščete. Moji otroci so prikrajšani imajo prijatelje, ki prihajajo skupaj, od drugih otrok, ki se igrajo z njimi. Ves čas so ti nujni kontrolne točke, ki jih ustanovijo vojsko. Sam, Pred štirimi dnevi, ni mogla vstopiti mojo hišo. So zaprli območje za judovski praznik; verski Judje prišli, da bi molili na Rachelas Tomb. Šla sem, da bi svojega moža z avtomobilom, moji otroci so ostali v hiši. Nihče nam je povedal, da so se zapira območje. Ko sem se vrnil z mojim možem je veliko območje okoli hiše zaprta. Poskušal sem iti do vrat v bližnjih vojaških sedežu. Govoril sem z vojaki tam, čakali dve uri na različnih vojaških ovir. Visoko uvrščen policist prišel iz jeep in nam je povedal, da gredo stran. aWhy ste tu?ae je vprašal. Povedal sem mu,, To je moja hiša. Jaz mu je to pokazala. Povedal sem mu, da sem potreboval, da vstopijo prespal. Povedal sem mu, da sem imel majhne otroke; da so me čaka. Rekel mi je, da lahko sami poskrbijo zase. Bilo je neverjetno. Povedal sem mu,, "Če moram iti, Moram spati v moji hiši!ae Dejal, aTurn okoli,"V hebrejščini. Je povedal vojak na vratih, "Ne dovolite, da ostanem tukaj, bi morali oditi. "vojak na vratih je stal, kot če je zamrznjeno in ni storil ničesar, as if he did not want to follow this inhuman order.

Mislila sva, da gredo na Nativity Trgu, cerkvi, prositi, da bi tam spal. Po vsem, to je polnoč, vsakdo spal. Potem sem poklical svojega brata, , ki mi je rekel, naj pridem hitro in spanje v svoji hiši. Ko sem poklical moji otroci, moj najmlajši sin prosil, da spi v moji postelji, skupaj s svojo najstarejšo sestro, tako, da se počutijo bolj udobno. Moj brat je prava vprašal naslednje jutro vojaške voditelje, naj se nam začne. Bili smo prepozno za cerkev in sem hotel, da bi molili. Tam je bil še zaprtje. Moj brat je v zakonu jih je prosil za milost, in da nam omogočajo, da gredo ven in noter. Relativna je umrl in smo potrebovali, da se udeležijo pokop. Finally we were allowed to enter our house.

Glavna težava je, da moji otroci veliko pretrpel. Pogosto so jok. So Donat menijo, da nimajo nobene prihodnosti. Zid je bil zgrajen v enem dnevu. Zjutraj so imeli običajni pogled, V večernih urah so imeli zid pred. Sta sedela ob oknu in začela jokati, ko je videti na zidu. Kako bi lahko to Wall pojavi nenadoma? Sčasoma so postali bolj nervozni. Pravijo, da se fizično počutim se zadušil. Čutijo pritisk na njihove prsi. Pridejo k meni in rekel, da ga ne more imeti več. When they watch TV they see children freely playing; vidijo Walt Disney, vidijo, da so otroci srečni. Vprašajo me, da jih pošljete na igriščih, kot lepo parku. Povem jim, da sem poskusil, vendar sem jim ne more dati nobene obljube. Vsi moji otroci mislijo, da bo njihovo življenje postalo slabše, v prihodnosti. Zavedajo se,, so pametni. Imajo visoke ocene v šoli, ampak ko sem videl Wall njihove znamke znižale, in ne morem storiti ničesar za njih. They cannot concentrate on their studying with this pressure inside them.

Moje dekle 16 stara leta je vedno tiho. Ona doesnat želeli videti na zidu. Ona zapre oči. Ona ne more doumeti. Do zdaj ona ne pove ničesar o tem. Drugi otroci so gledaš na to. Najmlajši, osmih, je dejal, "Wow, je tukaj, kot grobnica!"Trudim se povedati svoje otroke, da bom njihovo podporo, ki ga prosi za pomoč v veliki moči, voditeljev iz tujine, ki imajo moč, da se premaknete na zidu. "Ne skrbite,"Jaz jim povem,, "Delam po svojih najboljših močeh." To je tisto, kar jim daje nekaj upanja. I don’t know what to do if no one asks about us.

Prijatelji mojih otrok, pravijo: Ne pomisli na steno, se poskušamo prilagoditi, dokler vaša družina lahko nekaj storiti glede tega. Vabijo jih, ker ne morejo obiskati svojih otrok. Moja najstarejša hči ni želel imeti rojstni dan. Mislila je, da bi morda bomo organizirali za njo bolj, kot smo mogli privoščiti. Sem jo vprašal, zakaj? Rekla, ker je moj oče nima dela, in sem Donat bi ga dal pod obremenitvijo. Njeni prijatelji me je poklicala za rojstni dan, in so rekli, da bodo organizirali vse, da bi jih imeli presenečenje za njo, in bi jo obiskali na domu. So prinesli torto in darila. Zatem moja hči je dejal, da je bilo najlepše za rojstni dan od leta. But then she started crying because she felt shy at the same time.

* * * * * * *

Svoboda pomeni, da sem živel v svobodni državi, ni v kletko z minimalno količino prostora, brez zahtev življenjski. Želim si, da bi lahko šel v tujino, z mojimi otroki in možem, in moja tašča. Moji spomini na svobodo, so pokopali v preteklosti. Bog me ohranja dogaja. Vedno molimo k Bogu, da dosežejo ljudi, ki nam lahko pomagajo, da se odpravijo ta zid. To je tisto, kar mi daje malo olajšanja. Želim samo, da živijo normalno življenje. Ko gremo okoli Betlehema z avtomobilom, boste videli lepe kraje; we go maybe once every three or four months to such a place.

Kot majhen otrok, Pred prvo intifado, Včasih sem živel lepo življenje. Uporabili smo, da gredo povsod naših avtomobilov, in skoraj vsak dan v Jeruzalem, ker živimo zelo blizu. Obstaja veliko parkov tam. Obiskali smo tudi v Sredozemlju, sva se tam gredo zvečer plavati, in da pridejo nazaj ponoči. Mrtvo morje je tudi blizu. Ko razmišljam o preteklosti, Žal mi je za moje otroke, ker ne morem ponuditi lepe stvari, ki so jim. To storite tako, da bi jaz moral zatočišče od države, but it is hard for me and for my family to become a refugee.